Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Информатика / FitParts - Sketchup проширење за прављење цртежа резања

 

Sketchup је 3Д моделарски софвер са највећим степеном ширења у свету у овом тренутку.  За Sketchup кориснике овде ћу понудити мој специфични софтверски производ под називом FitParts који аутоматски чита димензије делова и прави цртеж резања заснован на овим димензијама. Погодан је за хобисте и професионалне моделаре, столаре, оне који креативно раде металом... Упознајте се овде о чему је реч, преузмите пробну верзију, а када сте проверили корисност овог софтвера онда овде можете наручити FitParts Pro верзију.

Читајте даље:Информатика / FitParts - Sketchup проширење за прављење цртежа резања

Информатика / TotalCommander додатак за pdf датотеке

totalCommanderTotalCommander-ов додатак за PDF датотеке

За све оне који читају документацију у PDF формату, направио сам додатак (plugin) за TotalCommander који приказује да ли је PDF спреман за укључење у вашу документацију или морате претходо да извршите OCR (препознавање текста).

Читајте даље:Информатика / TotalCommander додатак за pdf датотеке

Информатика / Индексирање и класификовање информација

Најважнија област информатике, прва по значају тековина прикупљања и класификовања људског знања у целокупној људској историји, не постоји чак ни као појам у основним школама у Србији. О индексирању или приступу знању немају појма ни средњошколци ни студенти факултета сем можда у библиотечки усмереној школи. Да ли је то уопште могуће, или нас више ништа не може зачудити?

Читајте даље:Информатика / Индексирање и класификовање информација

Europe, Belgrade