Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Пољопривреда / Глобализам, екологија и природна пољопривреда

Овај чланак је у стварности веома оптимистичан: постоји решење за глобалистичко уништење пољопривреде. Потребно је кренути у сасвим другом правцу.

16.12.2017

Читајте даље:Пољопривреда / Глобализам, екологија и природна пољопривреда

Пољопривреда / пчеларство / Стандардно означавање у пчеларству - Славне 1.0

У свим пчеларским бележницама и књигама увек има потребе за сликама које приказују поступке или ситуације које пчелар затиче на свом пчелињаку. Ознаке рамова, врсте саћа, врсте легла свако бележи како стигне. Ево предлога једног јасног и корисног мини-стандарда означавања.

Читајте даље:Пољопривреда / пчеларство / Стандардно означавање у пчеларству - Славне 1.0

Пољопривреда / пчеларство / Деформација кошница, узрок и решење

 

Деформација дрвета услед влаге је свима видљива. Мајстори за прављење кошница имају проблем како да контролишу ову деформацију дрвета. Овде ћемо открити тајну која је деформација најбитнија у пракси прављења кошница. Међутим корист од чланка ће имати не само они који праве кошнице већ и сви практичари који се баве обрадом дрвета за било какве намене а не само кошнице.

Читајте даље:Пољопривреда / пчеларство / Деформација кошница, узрок и решење

Пољопривреда / пчеларство / Колико шећера за литар сирупа?

Прављење сирупа за прихрану пчела је једна од честих активности сваког пчелара. Да не бисте били ограничени на једну или две вредности које знате напамет, овде наводим моју јединствену формулу помоћу које добијате колико вам шећера треба за литар сирупа за било коју жељену концентрацију. Ову своју једноставну формулу по први пут објављујем на Интернету управо у чланку који је пред вама...

Читајте даље:Пољопривреда / пчеларство / Колико шећера за литар сирупа?

Пољопривреда / Увод у пројектовање иригационог система кап-по-кап

Текст је намењен за практичаре, студенте и професоре који желе да се озбиљније позабаве практичним прорачуном наводњавања кап по кап. Чланак је само увод, али поставља основу да можете, ако уложите додатни труд након читања чланка да сами прорачунате свој систем за наводњавање. Ко се не плаши, нека чита даље, мада знајте да је мало теже од тривијалног...

Читајте даље:Пољопривреда / Увод у пројектовање иригационог система кап-по-кап

Europe, Belgrade