Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Глобалистичка агресија

Глобализам / Врли нови поредак

Прилог за проучавање глобализма

део десети: нова власт

У овом чланку размотрићемо могући профил будућег Глобалистичког царства. Информације о овом царству могу се наслутити из изјава глобалистичких саветника и литературе коју су они припремили за обуку глобалистичких следбеника. Неке информације могу се издвојити из књига глобалистичких дисидената као што је Орвелова 1984. Приказ који следи дакле, приказ је приватног размишљања о томе каква је врло вероватна слика онога што нас чека ако будемо дозволили формирање једног таквог међународног друштвеног система.

 

Апсолутизам

Ново Глобалистичко царство биће апсолутистичка тоталитарна олигархијска творевина.

Врховну власт имаће глобалистички Цар са намесништвом док ће остатак глобалистичке врхушке попуњавати преостале врховне институције. Царством ће на средњем нивоу управљати европски административни центар. На најнижем организационом нивоу вероватно ће у појединачним земљама постојати слаба форма контролисаног Парламента са марионетским председником државе, што је добрим делом већ остварено.

Класе и сталежи

Глобално царство имаће фактичку поделу становништва у три класе: највиша класа биће наравно класа глобалистичке олигархије, оних истих који су уложили огромна средства и пролили реке наравно туђе крви да направе  овакву монстроузну творевину. Подмладак класе господара биће специјално трениран за вођење државе, познаваће и примењиваће резултате врхунских научних истраживања у домену психологије, контроле маса, политике и економије.

Друга класа биће извесно класа „грађана“ чија је права сврха да служе господарима као слуге.

Трећа каста биће састављена од „отпадника“ или свих оних који нису по вољи господарима или су се затекли на тим социјалним позицијама.

 

Права и дужности

Класа глобалистичких господара имаће сасвим сигурно све највише привилегије без законских ограничења. Они ће у реалности располагати не само имовином и животима грађана и отпадника већ и свим ресурсима планете који им падну шака. У јавности неће бити превише експонирана, са изузетком Цара који ће вероватно бити приказан као милостиви господар који решава све проблеме својих покорних поданика. Класа господара донеће законе којих ће морати да се придржавају припадници осталих класа.

Класа грађана имаће обезбеђен стан, минималну плату и уопште минималне услове за онај посао који буду добили од класе господара. Имовина грађана биће строго ограничена а подложност законима апсолутна. Грађанин ће од државе добијати свој социјални статус, платну картицу која ће бити једино средство плаћања, као и здравствену заштиту. Сви грађани без изузетка биће чиповани као пси, а њихово кретање моћи ће да се прати са великом тачношћу у полицијском центру сем ако не побегну изван градских четврти. Од грађана се очекује безпоговорна покорност и срећа што им је милостива држава и Цар пружила прилику да од њих примају средства за живот.

Класа отпадника биће ускраћена за било каква примања, неће добијати ни посао, ни социјалну заштиту, ни храну, ни здравствено осигурање. Ова класа биће бескућници који ће становати тамо где упадну, вероватно у посебним удаљеним и напуштеним рушевинама, мостовима изван градова или под отвореним небом. Циљ Царства биће да смањи број отпадника на малу меру, што ће се извести прилично лако глађу, изазваним болештинама, вакцинацијом и контролисаним изазваним ратовима.

 

Златна милијарда


Овај популаран назив предвиђен је да одреди величину класе грађана. Њихова срећа биће да су добили свој грађански статус и да имају срећу да раде за господаре.
Мање срећни биће преосталих 6-7 милијарди становника, који ће бити у саставу класе отпадника и који су предвиђени за истребљење.

 

Економски основ

Као власници главног капитала, класа глобалиста ће себи наравно обезбедити привилегован положај о коме смо говорили. Они очигледно сматрају да ће класа грађана од 1 милијарде људи бити довољна да им буду слуге и наставе континуитет привредних активности, док 6 милијарди класе отпадника који буду убијени или сведени на ниво животиња ће бити толико десетковани да неће оптерећивати ограничене ресурсе планете. Класа господара иначе сматра да су 6 милијарди становника само бескорисни потрошачи хране, и да ће са преосталом златном милијардом ресурса на планети бити сасвим довољно за господаре и њихове слуге. Занимљиво је да господари мисле да имају природан приоритет над свим другим људима у погледу потрошње природних ресурса.

 

Контрола незадовољства

Свесни да је њихова будућа царска влада зверска, противзаконита чак и према новим законима које тек планирају да донесу,  глобалисти су припремили опсежан систем мера који ће им омогућити да једном освојену власт задрже, како они мисле, неограничено. Из тог разлога класа глобалистичких господара окружиће се правницима, новинарима, практичарима, администраторима, дипломатама и бројним глобалистичким специјалистима, банкарима и милионерима.

Научне институције, на првом месту научници у области социјалних и психолошких истраживања, потом истраживања нових психотропних дрога, радиће даноноћно да подрже глобалистичку царску власт најновијим средствима и стратегијама за контролу маса. Ова најбоља и најјача научна истраживања користиће се одмах у контроли маса свим расположивим средствима. Комплетна информатичка и медијска мрежа емитоваће глобалистички програм по сличним концептима као у Орвеловој 1984. Огромна агентурна мрежа, по угледу на Гестапо или социјалистичке земље, надгледаће и усмераваће масе становништва на оно одговара глобалистима. Масе доушника биће награђиване за објективно пријављивање свих који се огреше о глобалистичке прописе. Сваки прекршај па и необјективно пријављивање биће тако сурово и ефикасно кажњен да ће евентуални нови починииоци одустати јер ће моћ Цара изгледати свемоћна, правовремена и свуда допирућа.

Огромна институција биће задужена за пропагандне активности. Под њеним кровом даноноћно ће се фабриковати вести о лажном напретку, лажним проблемима, лажним решењима, лажним дилемама. Масе треба константно држати у виртуелној стварности како се не би могли организовати нити концентрисати на покушај ослобађања.

Грађани ће од колевке па до гроба бити контролисани кроз неколико равни: образовање младих људи биће у корист Цару и глобалистима, учиће се послушности и срећи што као грађани могу да раде за Цара и братију из класе господара. На други начин, грађани ће у потпуности бити зависни од државе за платну картицу и здравствену заштиту које им у сваком тренутку могу бити одузете, чиме прелазе трајно у касту обесправљених и остављених да умру. Трећим начином контроле грађани ће констатно бити индоктринирани да мисле да нема довољно средстава за живот, па ће зато бити бескрајно срећни што им је милостива класа господара пружила шансу за скроман живот; Орвелова 1984 даје одличан приказ могућих стратегија за остављање грађана у уверењу да су у константном рату, слично као што се грађани Америке и данас уверавају да су у константном рату са остатком света и да тако мора бити.

Врло је могуће је да ће дрога бити слободно продавана нижим класама, па чак и да ће класа грађана добијати дрогу без њиховог знања у води и храни, како би се људима лако господарило. Индустрија медијске забаве и спорта биће до краја сведена на животињски ниво организовањем најнижих спектакала који промовишу нехуманост. Слободан секс биће врло вероватно доведен до апсурда и крајње банализације, а љубав и слобода биће девалвирани на сваки расположиви начин. Циљ ових поступака је јасан: потребно је да масе испразне нагомилани гнев или га усмере на погрешну страну.

Свемоћна међународна полиција и међународни судови биће највиша инстанца с којом грађани комуницирају. Сваки покушај побуне биће сасечен у корену, јер ће држава унапред сазнавати прислушним уређајима, техником и агентима сваки и најмањи покушај побуне. Сваки побуњеник биће ефикасно и муњевито сурово и показно кажњен да другима не падне напамет било шта слично.

 

 

Уместо закључка

Горе наведени систем је само хипотетички систем. Видели смо да раније поменути играчи партије таблића још како постоје и врло су стварни као и сви њихови ратови и интензивно међународно деловање. Видели смо да не презају ни од чега и да брисање народа, држава па ни целе планете за њих не представља морални или финансијски проблем. Зато горњи систем, иако хипотетички, још како може постати реалан. Тим пре што Збигњев Бжежински, по наводима једне звучне датотеке објављене на Интернету и изговорене на једном глобалистичком скупу изјављује: "Много је лакше побити милион људи него контролисати милион људи." Узмимо то у обзир, и горња невероватна хипотетичка прича изгледа све реалнија.

Ипак о томе да ли ће глобалистички систем остварити своје циљеве, одлучујемо ми, та огромна већина која извесно не спада у златну милијарду и која је планирана да постане мањина. Ако будемо успавани јурећи искључиво своје мале ситне жеље - добићемо баш глобалистички систем. А онда ће нам све те наше некадашње мале жеље које смо имали изгледати недостижне, ако нам уопште још буду потребне. Па изволите, господо, у данима који долазе одаберите систем по својој мери! Срећно.


Референце:
'-Глобализација и нови светски поредак, др Војислав Мићовић, Чигоја, 2002

26.10.2011