Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Глобалистичка агресија

Глобализам / Структура и рад Билдерберг групе

Прилог за проучавање глобализма

део шести: Структура и рад Билдерберг групе

Структура Билдерберговаца

2007 године Билдерберговци су се састали у Турској у периоду 31.мај до 3.јун. Листа учесника ове групе бројала је неких 137 људи.

Највећи број чланова је сасвим логично припао директорима или представницима највећих мултинационалних компанија у свету, који су чинили 47% учесника.

По наводима новинара истраживача Данијела Естулина, током трајања конференције, дискусиони скупови се одржавају два преподне и два поподне. Свака земља у просеку шаље три човека, и то једног из сфере бизниса-привреде, другог утицајног министра или сенатора, и трећег интелектуалца или новинара; ипак ово је у вези са значајем и величином државе. Број делегата је око 130, од којих је трећина из Америке и Канаде, а две трећине је из Европе.

Свака дискусија траје око пар сати. У дискусији постоји усмеривач (модератор) и два-три водећа члана који практично воде дискусију, а којима се придружују остали. Дискусија почиње уводним излагањем око 10-так минута. За уводом следе краћа излагања до минут која иду прва, након којих следе дужа излагања.

Садржај тема установљен је унапред и то наравно од чланова Глобалистичке врхушке.

 

Директори најутицајнијих новинских гласила у Билдерберг групи

Ни са једног од састанака Билдерберг групе ни један лист чији представник учествује на Билдерберг састанку никада није објавио извештај са овог скупа.Зашто су онда директори највећих светских медија присутни на Билдерберг састанку кад њихове новине не објављују ни један ред текста са овог састанка? Ово питање поставља управо новинар-истраживач Данијел Естулин у својој књизи о Билдерберг групи.

Учешће новинара узето само за себе и невезано за присуство научника служи природно глобалистима и објашњено је једним делом у ранијем тексту ове серије чланка.

 

Учешће научника и медија: има ли везе међу њима

Обратимо пажњу на два профила учесника Билдерберг групе: научници/експерти, и медији. Зашто се на састанак најбогатијих и најутицајнијих људи света позивају две релативно маргиналне групе које ту по свом директном утицају не припадају? Научници, експерти и новинари немају снагу новца којим покрећу свет, нити уживају нарочити лични политички утицај у свету. Чему онда њихово присуство на овако специфичном скупу?

Једини јасан разлог присуства научника и медија међу Билдерберговцима јесте њихова централна улога у управљачким плановима глобалиста. Која је тачно улога медија и научника вероватно ће остати под велом тајне, мада се многе њихове активности наслућују и неке од њих, као медијске, већ смо видели у овој серији чланака о глобализму.

Оно што се са високим степеном извесности може закључити, јесте да глобалисти интензивно користе медије и научна средства у својим плановима за освајање света. Занимљива теза може бити и следећа: да ли су научници и медији колаборационисти у глобалистичком циљу освајања света? Дакле, да ли су медији нешто више од обичних достављача виртуалне слике света и колико наука учествује у медијском аранжирању лажне слике света у корист глобалиста?

Све су то питања на које треба дати одговор у периоду који је пред нама.

 

 


Референце:
'-Глобализација и нови светски поредак, др Војислав Мићовић, Чигоја, 2002

-The True Story of The Bilderberg Group, Daniel Estulin, TrineDay, 2007

9.07.2011