Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Глобалистичка агресија

Глобализам / Билдерберг група

Прилог за проучавање глобал-капитализма

део пети: Билдерберг група

Овде представљамо консултантску групу са вероватно највећим утицајем у глобализму - Билдерберг групу.

 

Билдерберг група

Билдерберг група први пут се састала давне 1954 године. Билдерберговци свакако нису измишљотина, јер постоје бројне фотографије и спољни извештаји о годишњим састанцима те групе, месту, постоје датуми њихових састанака, постоје листе учесника неких њихових састанака, и чак постоји њихово званично оглашавање на Интернету. На доњим фотографијама узетим из новинских извештаја можемо уочити неке од најутицајнијих и најбогатијих људи планете како стижу на састанак Билдерберг групе, међу којима су и чланови краљевских европских кућа.:

билдерберговци

Од 1954 године до данас, Билдерберговци се састају најмање једном сваке године. Ни са једног састанка Билдерберг групе никада није објављен уобичајен новинарски извештај директно из просторија ове групе. Било је само коментара ретких и смелих новинских извештача, који су вирећи из околног жбуња покушавали телеобјективима да уоче и сликају бар неке од учесника овог тајанственог скупа.

Учесници Билдерберг састанака су "само" најутицајнији и најбогатији људи на планети, директори највећих мултинационалних компанија, принчеви, принцезе и краљеви, премијери и они који ће то убрзо постати, водећи чланови парламената неких од најутицајнијих земаља у свету и бројни други врло утицајни учесници... У просеку по наводима новинара око 130 чланова се позива сваке године. Чланство у овом бираном друштву одређује посебан одбор у коме по мишљењу француског новинара Thierry Meyssan-а значајну улогу игра Хенри Кисинџер; чланство у групи није стално, осим вероватно за чланове Глобалистичке владе.

Како је дакле могуће, да организација која окупља далеко најмоћније људе на планети, која то редовно ради сваке године скоро шест деценија под дубоком конспирацијом нема никакво новинарско покривање? Како је могуће да министри држава, водећи политичари, чланови парламента и друге водеће личности из државне бирократије Северне Америке, Канаде и Европе не полажу баш никакав извештај својим парламентима и свом народу у матичним земљама?

Тек у новије време, са развојем Интернета и алтернативних медија, неке вести о Билдерберг групи процуреле су у јавност. Као покушај ублажавања ових вести у народима својих земаља Билдерберговци су поставили своју веб локацију на адреси http://bilderbergmeetings.org на којој наравно нема никаквих суштинских информација о њиховом деловању, ако изузмемо наводне теме састанака међу којима су и следеће теме:

  • "Да ли можемо да хранимо свет?"
  • "Шта обећава медицина"
  • "Социјалне мреже: од Обамине кампање до иранске револуције."
  • "Шта ми подразумевамо под слободом?"
  • "Текући послови"

Поменути наслови би пре могли да буду теме ђачких писмених састава у некој основној школи тако да се поставља питање да ли наведени наслови заиста одговарају правој суштини и садржају тајних разговора најмоћнијих људи на планети.

Наведене теме можда пристају основцима, али када ове теме наведу људи који узурпирају највећа богатства на планети и присвоје их себи, онда ствари изгледају другачије. Какви су то "текући послови" које министар, шеф државе, краљица и други државни званичници расправљају сваке године са директорима највећих мултинационалних компанија и не извештавајући о томе своје владе и државе, можемо само да замишљамо. У званичном саопштењу, у покушају оправдања своје тајности Билдерберг група наводи да су учесници скупа само у приватном аранжману присутни на Билдерберг скупу!

 

"Теорија завере"

У борби против својих критичара, Билдербергови глобалистички медији употребљавају занимљиву кованицу - "теорија завере". Теорија завере је назови - научна теза која све противнике и истраживаче тајног деловања Билдерберг групе представља као групу необичних људи који трагају за непостојећим.

Оваквим језичким триковима прави се виртуална магла око Билдерберг групе. Творци кованице "теорија завере" као да желе да негирају постојање Билдерберговаца и да створе утисак да се Билдерберговци не састају јер не постоје, а ако "случајно" постоје и ако се "случајно" састају, онда је то ваљда због пријатељског ћаскања уз игру таблића, као ова група пријатеља:

 


Референце:
'-Глобализација и нови светски поредак, др Војислав Мићовић, Чигоја, 2002

-The True Story of The Bilderberg Group, Daniel Estulin, TrineDay, 2007

9.07.2011