Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Глобалистичка агресија

Како глобалисти манипулишу масама

Да би одржали стадо (људско друштво, како га називају) у покорности, глобалисти примењују следеће типичне тактике:

 • метод објави тајну: када се тајна више не може сакрити, рептили је јавно прикажу у медијима, књигама, или онлајн енциклопедијама. Нпр википедија је објавила контролу метеоролошких услова као најобичнију чињеницу уз објашњење да се користи за добре сврхе.
 • метод потпуног сензорног окружења: пуно поседовање и 24-часовна свакодневна контрола медија, креирање наменских извора дезинформација, константно лагање на медијима ради прављења што потпунијег виртуалног окружења да жртва изгуби везу са реалношћу.
 • рептилски речник: формирају се и потурају кроз масовну употребу у контролисаним медијима нова значења старих речи, или се формирају нове речи. Нпр демократија, расиста, фашизам, слобода говора, теорија завере, итд. Уместо нормалног значења кроз медије добијају нова значења која одговарају рептилским потребама.
 • метод ауторитета: овде се пре свега злоупотребљава научни ауторитет - подмите се стручњаци или се ангажују државне институције које су све чпод контролом рептила, да објављују манипулативну дезинформацију. Људи су склони поштовању ауторитета и тако ова манипулација успева. Пример: обичан или вештачки модификовани грип објављен је на свим државним и другим рептилским ТВ каналима као смртоносан а лажне статистие о наводном вирусу пушђтене су у јавност као званична информација.
 • метода понављања: много пута поновљена слика или вест ствара привид истине и реалности јер се укључује у човеково окружење и он почиње да је прихвата као да је реална природна појава. Нпр стално приказивање мапа света са обојеним приказом оболелих од фиктивне пандемијске болести са високом смртношћу.
 • метод завади па владај: римска пословица проверена вековима, увек страховито ефикасна. Када креирају партије, фракције партија, социјалне покрете, протесте, рептили врло често ангажују, користе на неки начин или чак креирају обе стране - демократе и републиканце, Трампа и Бајдена, леве и десне, црнце и белце, Вучића и Ђиласа... Тако су покривена оба констраста, и све једно је за кога се стадо опредељује.
 • метод пусти малобројне да вичу: тако ће они давати утисак демократије и лажне слободе у друђтву али ће бити надгледани да не постану прегласни. Нпр јутјуб дошушта антирептилсле канале све док број посета или претплатника тог канала не постане већи, и тада уклања такве садржаје и канале под образложењем кршења људских права, расизма, уређивачке политике или каквим другим измишљеним образложењем.
 • преусмеравање пажње
 • атомизација: одвојити дете од породице, мужа од жене, човека од човека, испарцелисати друтво на што више делића и онда њих супротставити међусобно. Нпр: феминистички покрет, Black lives matter покрет, права мањина, дечја права.  Посебно илустративан је пример објављен на сајту Министарства здравља Србије:
 • метод поплаве: затрпавање небитним информацијама да би изазвали забуну, збуњеност и блокаду размишљања.
 • проблем, реакција, решење: превара људи поомоћу трика - проблем (лажирани), реаговање (јавности), решење (власт доноси меру, закон који наводно решава проблем а у ствари служи властима у сасвим друге сврхе, обично одзимање права грађанима).  Пример: лажни вирус, лажиране статистике смртности тог вируса, сејање страха због вируса = проблем; јавност уплашена, заглупљена, сви носе маске мислећи да је истина то што им се сервира; "спасоносна вакцина" = решење. 
 • дискредитација противника: медијско омаловажавање циљаних људи, лепљење произвољних етикета са негативним значењем, без обзира да ли су етикете у вези са жртвом. Потом се та етикета масовно приписује жртви у сваком њеном појављивању, као да је утврђена чињеница. Нпр Теа Катаи, жена фудбалера Александра катаиа навела је за рептилске пљачкаше и убице који изазивају неред у Америци "ма побиј г..на" и зато је њеном мужу запрећено губитком посла, а њој је прилепљена чудна етикета "расиста", као да су убице, пљачкаши и хулигани посебна раса.
 • постепеност промена: навикавање методом куване жабе, поступност промена месецима и годинама, полити,а малих корака.
 • метод рекламе: навикавање призивањем будућих догашаја, приказивањем у филмовима, предлагањем, само да се на било који начин појави у свести жртве. На тај начин када рептили уведу неку законску меру, превару или забрану, човекова свест има потсвесну илузију да је ова мера била и раније па је много лакше прихвата.
 • метод фиктивних обећања: лажна обећања за нешто што жртва жели: нпр изборна кампања "за нашу децу".
 • метод поткупљивања: јефтино поткупљивање најширих сиромашних слојева. Пример: власт поклања народу по 100 евра.
 • ликвидација националне историје и националне свести:  историја народа проглашава се за мит, за измишљотину, а народна традиција за нешто заостало, што треба бити замењено рептилски погодном новом свешћу заснованом на робовској покорности. Пример: цртани канал Elita Cartoon наменски формиран јануара 2017, извргава руглу српске великане Десанку Максимовић, Николу Теслу, Вука Караџића.
 • одржавање сиромаштва  широког круга народа, јер су сиромашни у незнању и подложнији су подмићивању и манипулацији.
 • метод минималног знања:  срозавање квалитета школства, удидање општег образовања у школама, искључиво специјалистичка знања у школама.
 • метод деградације народа: подстицање културолошки и сазнајно деградирајућих појава које спречавају напредак у знању и помажу пријемчљивост манипулације: простота, глупост, грабеж, примитивизам, лоповлук, криминал. Подстицање се ради свим медијима, негативном селекцијом кадрова у друштву и др. Нпр ријалити ТВ је пример апсолутне дебилизације злоупотребом ТВ програма.
 • подметање кривице жртви као да су њени поступци направили проблем. Нпр оптужба да је народ неодговоран због измишљене пандемије, није држао дистанцу, није прао руке (!), није носио маску, излазио је у ресторане и на улицу, па је тако наводни вирус проширио измишљену пандемиу, која се лажним статистикама штимује по жељи рептила.
 • Делфи метода: ово је метод посебно прилагођен за преваре већих група људи. Због дужег описа можете га погледати у следећем чланку.

Додаћу један мало напреднији метод. Тај метод манипулације је више пројектован за будућност: затварање људи у виртуални, рептилски контролисани свет. Окружиће нас екранима, машинама, роботима, а комплетне сензорске информације стизаће нам из рептилског центра. У посебном случају, повезивање мозга човека са електроником, направиће киборга, људског роба. Контролом наше перцепције, било спољним окружењем било инванзивном методом као код киборга, имаће (ако им допустимо, наравно) скоро савршену контролу наших реакција.

Све ове методе служе рептилима за контролу робља, тј човечанства.

Europe, Belgrade