Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Глобалистичка агресија

Глобализам / Ко шири употребу дроге по свету


Глобализам /Улога дроге

Иако је утицају дроге на људе посвећен посебан чланак на овој веб локацији, у овом чланку позабавићемо се неким занимљивим запажањима о односу дроге и глобализма. Покушаћемо ослањањем на чињенице да укажемо колико је дистрибуција дроге случајна у модерном свету и да ли је заиста само мафија одговорна за неуништивост дроге на светском нивоу.
Две најраспрострањеније тешке дроге су опијум (његов дериват је хашиш) и кокаин. Пратићемо стога производњу и токове опијума и кокаина. Кренимо редом.
 

Ко производи основну сировину за хашиш

 Хашиш потиче од опијума, а опијум се производи од мака чија су поља приказана на мапи света:globalDrogaOpijumMapa
Обратимо пажњу на терминологију која се често користи: Златни полумесец (Авганистан, Пакистан и Иран) и Златни троугао (Бурма, Тајланд, лаос, Вијетнам). Иако се поља мака налазе у оба ова региона уз додатак Мексика и Колумбије, производњу 95% производње опијума држи Авганистан.
 

Напад на Авганистан

Погледајмо сада ко је "власник" производње хашиша у свету, то јест авганистанског опијума. У ову сврху направићемо преглед додађаја у Авганистану. Поћи ћемо од совјетске окупације 1979-1989, када је Америка преко Пакистана издашно помагала оружјем религиозну групу која ће касније бити позната као талибани

Сврха америчке глобалистичке помоћи је пре свега била рушење совјетске окупације а тиме и моћи и угледа бившег Совјетског савеза, тј Русије. globalDrogaVojnikOpijum.jpgТреба ли бољег доказа за деловање Америке од јавног исказа саме Хилари Клинтон, датог 24.4.2009 године са места Државног секретара Америке, који треба да уђе у школске уџбенике:

“Let's remember here:  the people we are fighting today we funded them twenty years ago; аnd we did it because we were locked in a struggle with the Soviet Union. They invaded Afghanistan; and we did not want to see them control Central Asia and we went to work..."

Превод: "Подсетимо се овде: људи против којих се ми данас боримо су они које смо финансирали пре двадесет година; а то смо радили зато што смо били запели у борби против Совјетског савеза. Они су (примедба: талибани) урадили инвазију на Авганистан, а ми нисмо желели да их видимо како контролишу Централну Азију и зато смо се бацили на посао..."

Иако даљи текст није од нарочитог значаја за нашу тему, занимљиво је пренети још један део признања:

And guess what ... they (Soviets) retreated ... they lost billions of dollars and it led to the collapse of the Soviet Union. So there is a very strong argument which is... it wasn't a bad investment in terms of Soviet Union but let's be careful with what we sow... because we will harvest.

Превод: "И погодите шта је даље било: они (Совјети) су се повукли изгубивши милијарде долара, што је довело до колапса Совјетског савеза. Дакле имамо следећи јак аргумент: није била лоша инвестиција што се тиче Совјетског савеза, али хајде да будемо пажљиви према ономе што сада видимо - јер ми ћемо бити они који жању последице."

Погледајмо шта је даље било са Авганистаном. Након повлачења совјетских трупа 1989, у земљи постепено освајају власт ("амерички") Талибани. Ово је све било у реду бар што се тиче Америке, све док ти исти Талибани под вођством Мула Мухамед Омара, нису у јулу 2000 године донели Омаров верски проглас да се забрањује свака садња и производња опијума на авганистанским пољима, јер је то не-исламски. Ову одлуку подржале су и Уједињене нације. Муслимани у Авганистану су листом послушали овај проглас што милом што силом, и ево како се то одразило на производњу опијума у Авганистану а тиме и свету, следеће, 2001 године:

globalDrogaTrendOpijuma

 

 Заплет даљих догађаја је скоро невероватан. Након веома контроверзног авионског напада 11. септембра који су наводно извршили авганистански екстремисти, Америка и Енглеска исте године у месецу септембру, такорећи експресном брзином отпочињу тајне операције на авганистанском тлу, а већ 7. октобра те године и војну инвазију на Авганистан у сврху одмазде за напад! Иако се у овом тексту нећемо бавити контроверзним 11-9 нападом, његовим актерима и позадином, не можемо се одупрети утиску да би и највећи светски војни стратег био запањен како је неко успео да спреми и изврши агресију на другу земљу у другом делу света у времену од само неколико недеља и то заједно са удруженим војним снагама друге земље? Ипак оставимо ову заиста невероватну чињеницу на страну и кренимо даље пут догађаја.
Погледајмо на претходном графикону производње опијума шта се десило када су англоамериканци преузели контролу над Авганистаном: године 2002 у потпуности је обновљена производња опијума у Авганистану као да ништа није било! Ови крупни догађаји указују на необичну чињеницу која се дуго провлачила у јавности више као езотерична претпоставка: глобалисти непобитно подржавају токове дроге?

Шта каже дугогодишњи агент ДЕА

 За даљи ток објашњења занимљиво је шта кажу људи који покушавају да на националном нивоу, у склопу своје професионалне обавезе, блокирају токове дроге када је она након производње ушла у канале за дистрибуцију.globalDrogaMajklLivajn Сведочење Мајкла Ливајна, дугогодишњег оперативца највеће државене организације за борбу против наркотика, америчке ДЕА, веома је илустративно да одрази стање у националној одбрани Америке али и многих других држава у борби против дроге. Овај агент ДЕА је током 25 година учествовао као тајни агент ове агенције у десетинама држава на разним континентима и са успехом реализовао хиљаде хапшења нарко-криминалаца вишег нивоа.
Пред телевизијским камерама Ливајн је потврдио да амерички државни органи синхронизовано учествују, као неки "врховни Дон" у омогућавању несметаних токова производње и дистрибуције наркотика. Он је устврдио да је америчка ЦИА врховни криминалац (енг. "Kingpin") у америчкој Мафији. По његовом сведочењу, ЦИА делује заједно са Државним секретаријатом САД (енг. State Department) и Министарством правосуђа САД. ЦИА има агенте у земљама произвођачима дроге и она омогућава да се токови дроге неометано одвијају.
Важно је разуменути да поменути Ливајн није једини агент ДЕА који тврди да државни органи органи подржавају токове дроге. Оваквих сведочења има доста. На основу овога можемо претпоставити да су националне државне службе за борбу против наркотика суштински ограничене или блокиране у свом раду. Запитајмо се онда ко су ти људи који могу да блокирају па чак и контролишу рад не само једне већ многих држава у свету? Да ли је то само Мафија или је то неко изнад Мафије?
 

Америчке базе и снабдевање света дрогом

Улога америчких база у свету није спорна, осим чињенице да ни цифра од 686 база широм света не одражава све базе које имају у разним тачкама на Планети. Ипак, занимљива је чињеница да се да се америчке базе налазе у већини земаља које су главни произвођачи наркотика. Распоред главних америчких база јавно је доступан на Интернету, где боје означавају јачину трупа:AmerickeTrupeDonjaMapa
Стратегијски размештај америчких база веома добро се уклапа у путеве наркотика у свету. Руски амбасадор  у Авганистану 2008 године, Замир Кабулов устврдио је да иако то не може да докаже, "сасвим је могуће" да се америчка авијација у базама користи за транспорт дроге! Кабулов је наиме узео у обзир енорман прилив наркотика у Русију пореклом из Авганистана, нарочито после 1991 када се Совјетски савез распао. По проценама светског хероинског тржишта које праве Уједињене нације, Русија је 2008 годишње конзумирала 70 тона хероина.  Овде долазимо до важног фактора који указује на значај дроге у будућим плановима глобалиста за одржавање окупираног становништва у покорности, о чему ће бити више речи у каснијем тексту.

Руска статистика

broken up womanРусија је очигледно главна тачка напада глобализма у овом тренутку. Занимљиво је да је конзумација дроге веома раширена у Русији. Да ли је ширење дроге у Русији случајно или не, не можемо тврдити са чврстим доказима. Али можемо међутим поуздано рећи да ширење дроге које врше/помажу глобалисти изразито погађа баш њихову најважнију мету - Русију.
По одлуци председника Путина, 2013 године почело је добровољно тестирање на дрогу школске деце у Русији. Ако се открије дрога код испитаника, он се аутоматски шаље у рехабилитациони центар. Путин је ово увео јер анкете показују да је четвртина руске деце и омладине између 11 и 24 године конзумирала дрогу! Број званично регистрованих наркомана у рехабилитационим центрима у Русији је пола милиона. Међутим по неким проценама експерата, реални број наркомана који редовно узимају опојне дроге је између два и два и по милиона Руса!
Председник Путин је веома правилно проценио ситуацију када је говорио против "меканих дрога" које неке земље уводе, означавајући их као "опасан пут". У чланку о тзв безопасним дрогама на овој веб локацији, описано је да су те тзв. меке дроге у ствари увод у коришћење тешких дрога.
 

Слободан ток дроге

globalDrogaTir.jpg
 
 По мишљењу Џона Колмана, аутора популарне књиге "Хијерархија завере-прича о Комитету 300", камиони Т.И.Р служе деценијама као савршена камуфлажа за неометан ток дроге кроз целу Европу. Наиме по овој конвенцији, камион се запечати у земљи поласка и отпечати се тек у земљи доласка. Наравно ако имате контролу над царинском службом две земље то значи да ће камион неометано пролазити без контроле кроз све транзитне земље.
Са успостављањем проходних граница Европске уније, конвенција Т.И.Р. чак више није ни потребна, мада се користи за транспорт из Турске на пример. Тако се по мишљењу аутора дрога веома ефикасно и скоро потпуно безбедно шаље на одредиште.
 

Да ли је могућно уништење нарко-поља

Џон Коулман и ту има свој коментар: у ери сателита када је могуће читати наслове у новинама које у руци држи становник неке земље на планети, када су унапред познате и земље и региони производње коке и мака, заиста је невероватно поверовати да се производња наркотика држи стабилно и увећава по захтевима тржишта.kokainProizvodnja.gif Погледајмо само графикон производње коке по земљама и увидећемо невероватну стабилност производње дроге - као да се ради о аутомобилима и фрижидерима!
Упркос савршеној техници извиђања, сателититима, авио надзору, беспилотним летилициама, види се да је производња савршено стабилна у вишедеценијском интервалу! Не постоји ни један рат који је поведен у свету да се униште нарко-поља. Али зато се веома педатно глобалисти баве или су се бавили бомбардовањем Србије, Ирака, Авганистана, Никарагве, и многих других земаља. Како је могуће да се један од врхунских проблема здравља становника планете оставља по страни а ратна средства се користе (само) за освајање и приближавање Руском тлу?

Крунско питање: ко контролише дрогу?

На основу претходно изложеног простом математиком се види да је контрола путева дроге и осигурање сигурног снабдевања илегалног нарко тржишта у рукама наднационалне организације. Ова организација има пуну контролу не само дроге већ и државне политике многих земаља. Да ли је реч о мафији?
Мафија какву смо некада познавали могла је да буде повремено јача од понеке земље. Међутим мафија никада није могла да контролише стално нити је могла је да контролише све кључне земље на планети на путевима дроге. Ако говоримо о контроли нарко тржишта логично је закључити да једноставно не можемо заобићи најјачу силу на планети - глобалисте.
Наиме, било би потпуно ирационално претпоставити да глобалисти, познати по томе да користе сваки познати трик да овладају ресурсима и човечанством пропуштају незаинтересовано да дрога тече кроз њихове прсте и да невероватан профит од дроге користи неко други за своје богаћење. Овом простом математиком смо такорећи скоро научно показали да је глобалистичка олигархија сасвим поуздано данас врхунски мафијаш који контролише путеве дроге, баш као што се то изразио ДЕА агент Ливајн говорећи о ЦИА.

Вишеструка улога дроге у глобализму

За глобализам дрога није само извор (енормних) прихода. Дрога се испоставља као идеално средство за глобалистичку контролу широке популације становништва. Као што смо видели у овој серији чланака о глобализму, овај систем планира освајање планетарне власти. Без обзира какав ће бити свет ако га глобалисти освоје, извесно можемо претпоставити да глобалисти неће пропустити фантастичну прилику да употребе дрогу у сврху контроле становништва.
>Без обзира да ли ће дрога бити коришћена селективно или за групе хумане популације, глобалисти ће највероватније употребити дрогу у новом глобалистичком поретку. Масе робова које зависе душом и телом од својих господара да их снабдеју следећом цигаром лаке дроге или шприцем тешке дроге, већ како је планирано, биће на услузи својим глобалистичким господарима!
У садашњем стању глобалистичког планетарног поретка, осим невероватне зараде дрога се користи да отупи широке масе становништва како би се оваквом затупљеном масом лакше овладало.

Дељење дроге становништву

Протеклих година сведоци смо још једне потврде да глобалисти озбиљно планирају употребу наркотика. У бројним земљама у свету покрећу се акције да се легализује употреба тзв "лаких дрога" и наоко случајно помиње се стидљиво и ограничена употреба тешких дрога!

На промер 2009 године у Румунији је комисија коју је формирао председник државе установила предлог да се легализује употреба дроге и проституције, где би се увели аутомати са шприцевима (!), а невладине (!) организације би се из државног буџета финансирале да додатно деле ове шприцеве! Ова невероватна вест објављена је у архиви вести септембра 2009 на указивачу http://www.naslovi.net/2009-09-23/24sata/liberalizacija-lakih-droga-i-prostitucije-u-rumuniji/1335914.

Румунија је тек једна од бројних земаља која иду ка ширењу наркоманије. Како извештава Фонет у марту 2011 године: "Опојне друге у Чешкој нису дозвољене, али су закони дефинисали великодушне граничне вриједности: онај ко са собом носи до 15 грама марихуане, један грам кокаина или 1,5 грама хероина, неће се кривично гонити. У најгорем случају ће се то третирати као мањи прекршај. Полиција овај развој прати са забринутошћу, јер статистике конзумирања дрога бивају све негативније."

Не само поједине државе већ и читави континенти припремају се закулисним средствима за "дрогирање". Тако 20.11.2014 Дојче веле извештава да Организација америчких држава, тј организација која сем Америке и Канаде обухвата још 33 државе Северне и Јужне Америке разговара о легализацији марихуане и проналажењу алтернативе (?!) за затворске казне везане за дистрибуцију и поседовање дроге

Разне познате личности из света међународне политике, председници држава и свакојаке организације веома отворено и сасвим "случајно" протеклих година заступају отворено слободну продају наркотика. Међутим ова кампања више личи на оркестрирану и финансирану подршку него на спонтану и интелектуалну акцију независних субјеката. Тако подршку "легализацији" дроге дају бивши бразилски председник Енрике Кардосо, бивши ген. секретар УН Кофи Анан, перуански добитник Нобелове награде за књижевност Марио Варгас Љоса, Комесар УН за питања избеглица Торвалд Столтенберг, и многи други појединци.

Сви они суштински наводе као главни аргумент немоћ друштва да сузбије ширење дроге. Ову невероватну аргументацију једноставно не вреди ни коментарисати.

legalizovaliДруги незнатно лукавији аргумент је легализација дрога "у медицинске сврхе". Како је медицина и до сада користила дроге у својој пракси, ово је тек манипулативни поступак да се криминалне и злочиначке намере одену у хуманистичко одело везивањем за медицину. Тако се обољење појединаца од мултипл склерозе узима као алиби да се легализује употреба лаких па и тешких дрога. Међутим нико од заступника легализације не ограничава се само на овакве случајеве, па се из овога лако закључује да се ради о школском примеру манипулације. Није наиме јасно зашто би се конзумација дрога извукла изван надлежности лекара који је свакако најпозванији да одреди да ли је пацијенту уопште потребна нека дрога, и који је свакако најпозванији да стручно одреди количину, време и учестаност конзумације дрога у сваком појединачном случају болести.

И коначно, као крунски "аргумент" заступника легализације дроге ту је став да ће слободно ширење употребе дроге смањити криминал. Сваки даљи коментар на ову тему, мислим да би био сувишан.

Закључак

У заштити својих ничим добрим заслужених позиција, суманутом богаћењу по сваку цену, глобалисти неће презати од уништења хумане популације и свега живог на планети. Употреба дрога у ширењу глобалистичког зла је неминовна, исто као што ће бити и реакција слободарског дела света да се ово зло сузбије.

 

13.4.2015