Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Глобалистичка агресија

Глобалисти / Истребљење становништва оправдава се глађу у свету


glob smanjenje stan histogramПротеклих пола века глобалисти широм света све гласније истичу неопходност смањења становништва у свету. Почевши од давних 1960-тих година када је глобалистичка испостава Римски клуб објавила овај став па до модерних глобалистичких пљачкаша, изјаве су у основи исте - глобалисти заговарају и припремају смањење становништва по сваку цену.

У овом тексту размотрићемо оправданост и мотиве оваквог понашања.

Гладни део светске популације

Прво сагледајмо: где се налазе гладни људи и који су примарни узроци њихове беде? У Европи још увек нема гладних, без обзира на растућу незапосленост и социјална раслојавања узрокована суновратом глобализма. Где је онда највећи део гладне популације?
Како наводи организација Уједињених нација World Food Programme, 795 милиона људи је у мањој или већој мери потхрањена. Од тога се у Азији налази је 526 милиона, у подсахарској Африци 214 милиона, а у Латинској Америци и Карибима 37 милиона.
Ако је тако да погледамо онда по реду узроке глади у овим деловима света.

Корумпираност и мултинационалне компаније

Корумпираност је суштински битна за сиромаштво државе јер омогућава мултинационалним компанијама лако продирање у корумпиране државе и рушење државне суверености. Тако се за веома мало пара добија у неким случајевима чак и робовска радна снага, а богати ресурси земље пљачкају без икаквих последица.
Светска банка наводи елементе корупције државних органа:

- подмићивање

- крађа

- политичка и бирократска корупција.

Подмићивање државних органа типично је везано за уговоре које склапа влада неке земље, подмићивање ради стицања субвениција и других повластица које даје држава, подмићивање ради избегавања такси и пореза, подмићивање ради издавања дозвола, подмићивање ради убрзавања административних поступака, као и друга подмићивања којима се остварује незаконити утицај на правосудне и друге државне органе.glob smanjenje stan zaduzenost

Крађа се односи на поступак подмићених државних службеника који отуђује државне ресурсе (земљиште нпр).

Политичка и бирократска корупција типично су јаке у изборном процесу, пре свега незаконитим финансирањем политичких партија ради доношења закона у корист подмићивача. Корумпираност државе је основни механизам којим међународни зајмодавци одржавају сиромашне земље у фази трајног финансијског колонијализма.

  • Поткупљујући државне службенике да у бесцење распродају државне ресурсе, зајмодавац нелегално и неморално одржава ниво дуга колоније као што власник пса пушта пса да шета на краћем или дужем повоцу. Када погледамо ниво релативне задужености земаља света на карти света, тачно добијамо географски положај финансијских колонија у свету, као што се види на приложеној мапи задужености. Земље у којима становништво гладује веома прецизно су покривене црвеним круговима високе задужености на нашој карти.

У процени корумпираности у даљем тексту послужићемо се упрошћеним моделом мерења који се зове CTI индекс. CTI индекс има вредности између 0 = максимална корумпираност и 100 = нема корупције. На пример Србија у тренутку писања овог текста има скор 40, Бугарска 41, Албанија и Египат имају по 36. Овај скор може се прочитати на порталу организације Transparency International. Погледајмо сада узрочнике глади на наведеним континентима.

Азијa

Неке од земаља које предњаче по броју гладног становништва у Азији су Авганистан, Таџикистан, Монголија, Пакистан, Индија, Бангладеш, Лаос, потом следе Мијанмар, Тајланд, Камбоџа, Филипини, Индонезија и тако даље. Као што се може видети, наведене државе су у својој скорашњој историји били или јесу колониglob smanjenje stan deteGladје или интересна сфера богатог света. Ове азијске земље своје садашње тешко социјално стање дугују веома тешкој историјској борби за ослобођење од сурових америчких и европских капиталистичко - глобалистичких освајача и пљачкаша.
Густина становништва се код неких од ових земаља наводи као проблем за развој економије јер постоји недостатак земље. Међутим нико од душебрижника који броје густину становништва не примећује векове стране окупације која је цедила народе тих земаља, односила им националне ресурсе и упропашћавала будућност.
Што се тиче корумпираности у овим азијским земљама, по индексу CTI ове земље имају веома високу корупцију. Од горе наведених азијских земаља Таџикистан има скор 26, што је на нивоу неких сиромашних афричких земаља, Пакистан 30, Мијанмар 22, Бангладеш 25, Филипини 35 и слично.
Све азијске земље са гладним становништвом имају невероватно тешку историју у којој им захваљујући глобалистима вековима није пружена никаква шанса да се развијају и напредују. Као што се из  0података види, глобалисти су пронашли веома једноставан пут за наставак своје владавине: корумпирање је јевтин начин да се настави арчење ресурса ових сиромашних земаља.

Африкa

glob smanjenje stan congoАфрика такође поседује изванредне природне ресурсе: гвожђе, кобалт, бакар, уранијум, боксит, сребро, злато, дијаманте, нафту, какао... Упркос свом огромном богатству у ресурсима, Африка je најсиромашнији континент: 17 најсиромашнијих земаља на свету се налазе у Африци ако изузмемо Авганистан који се умешао у овај списак на десетом месту. Укратко, Африка је финансglob smanjenje stan Leopoldијски и системски уништена. Поставља се питање: зашто неко ко има врхунске ресурске и потенцијале заузима последње место у реду за храну?
Без нарочите елаборације, рећи ћемо само да су се светске силе у претходним вековима искрено потрудиле да униште сваку шансу афричког становништва да живи живот достојан човека. Осим робовласништва и језивих злочина које су на афричком тлу и ван њега починили у много претходних векова, светски глобалистички моћници су се постарали да корупцијом у модерно време сатру сваку па и најмању могућност да афрички народи добију економску шансу. Пре свега корупцијом државних службеника глобалисти су практично преузели контролу над ресурсима афричких земаља. Да сагледамо податке организације Transparency International по питању корупције.
Најкорумпиранија земља Африке на скали CTI је Сомалија, која има корупцијски резултат (CTI score) 8. Размислимо: ко је корумпирао Африку и срозао је на економско дно опстанка? Ко је осим глобалиста, највећих богаташа на свету, имао довољно капитала да подмити сваку могућу државну утицајну главу у Афричком свету? Одговарајући на ово питање довољно је да се сетимо да је ММФ, тј основна испостава финансијског глобализма, највећи афрички зеленаш - зајмодавац.
У овом светлу дакле, треба да сагледамо зашто је Африка на ивици економског опстанка. Иако су прошли дани када је у Африци белгијски краљ Леополд II секао људима делове тела, модерни глобалистички моћници настављају пљачку овог сатрвеног континента са несмањеном преданошћу. Данас афричка деца умиру од глади управо зато што белосветски глобалисти пљачкају и разносе горе поменута огромна богатства афричких земаља преко својих мултинационалних компанија.

Латинска Америка и Карибиglob smanjenje stan LatinAmerHunger

Амерички континтент има већ поменуте елементе тешке историје и пљачке коју је преживео и преживљава од руке глобалиста. На своју несрећу, овај континент је део блиске интересне сфере перјанице глобализма - Америке. Ова чињеница само погоршава његово сиромаштво и перспективу.
Тако Колумбија има CTI 37, Мексико 35, Перу 36, Еквадор 32, Салвадор 39, Никарагва 27, Бразил 38, Аргентина 32 и тако даље.
Ако би смо дакле разматрали корупцију у гладним земљама, имали би дакле индексе рецимо између 22 и 37. По редоследу корупције, Африка предњачи, за њом следи Азија и на крају Латинска Америка, мада се може видети да се по корупцији не разликују много.
Погледајмо сада расподелу специјалних снага за интервенције прве глобалне силе, Америке.

Расподела глобалистичких трупа и расподела глади

Интервентне трупе размештене у Европи служе не за нарочиту одбрану од бивших чланица Варшавског уговора, већ за осигурање покорности европских држава по принципу: сигурно је - сигурно. Ако би дошло до неких нереда америчке интервентне екипе по целом европском тлу би послужиле као што служи Национална гарда у Америци:

glob smanjenje stan usSpec2Са друге стране, занимљиво је да су све не-европске интервентне трупе размештене по целом свету за осигурање покорности и то: у Јужној Америци, у Африци и на Блиском и Далеком истоку. Оно што можемо да запазимо у вези са тим јесте да се положај америчких интервентних трупа изван Европе савршено поклапа са идентификацијом гладних земаља у свету. Да ли је тачно да тамо где ногом ступе америчке трупе наступа глад, или је ово пука случаност - читалац може и сам да закључи.
А сада да коментаришемо неке важне глобалистичке тезе.

Само ме не питај како сам зарадио свој први милион: Бил Гејтс

glob smanjenje stan GejtsЈедан од оснивача Мајкрософта, Бил Гејтс заслужује да добије појашњење свог “лика и дела”. Овај човек за кога неки мисле да је измислио рачунаре, почео је своју каријеру као потпуно непознат предузетник чија је једина способност била позната - мама. Госпођа Мери Гејтс је наиме била виђени члан ректората и читавог низа одбора на Универзитету у Вашингтону. Ово је није спречило да временом постане и члан управног одбора профитабилних компанија, као што су Прва међудржавна банка Вашингтона (First Interstate Bank of Washington), Unigard Security Insurance Group, Pacific Northwest Bell Telephone Company, и KIRO Incorporated. На крају, 1980. године (година када је Гејтс постао познат) постаје члан управног одбора непрофитне организације за помоћ деци-бескућницима која постоји и данас: United Way. У овом одбору она ће се срести са директором највеће информатичке куће на свету тог доба: IBM - господином Џоном Опелом (John Opel). glob smanjenje stan IbmDirИ гле случајности: детенце утицајних родитеља само пар недеља након сусрета његове мамице у одбору добија од највеће светске компаније да “изради” оперативни систем (ДОС) за ИБМ-ов први персонални рачунар. Синчић Бил, наравно неспособан да као почетник уради било шта слично, наручује експресно од друге фирме да му се изради овај систем и продаје га ИБМ-у.
Неки аналитичари кажу да гигант ИБМ никада раније, и никада касније није склопио уговор са апсолутним почетником и непознатом фирмом, а под невероватно неповољним условима за ИБМ.  Гејтс је наиме задржао права на ДОС оперативни систем, као и право да наплати свој проценат од сваког продатог рачунара који гигантска компанија прода! Овакво пословање је нечувено за ИБМ. Када је Дон Естриџ, ИБМ-ов руководилац пројекта исказао своју забринутост што треба да сарађује са непровереним пословним партнером и под чудним условима, Џон Опел је констатовао: “Беше ли то онај синчић Мери Гејтс, јел` тако?” То је био довољан знак Естриџу да не пропитује више. На који начин је госпођа Гејтс исплатила ову гигантску Опелову услугу, не зна се. Остатак је историја, по старом добром светски опробаном рецепту тајкуна, криминалаца, маминих синчића и наслеђених богатстава: “Само ме не питај како сам зарадио свој први милион долара”.
Тако је дакле, своју империју лансирао у небеса Бил Гејтс, човек који се 2010 године у презентацији TED2010 појавио да на бини пред великим скупом људи одржи предавање о светској емисији угљен-диоксида. У овом предавању Бил Гејтс између осталог каже:

На свету је данас 6,8 милијарди људи. Предвиђа се повећање на око 9 милијарди. Е сад, ако ми направимо сјајан посао са новим вакцинама, здравством, репродуктивним здравственим услугама, можемо да умањимо ово (прим. аут. број од 9 милијарди) за можда 10 или 15 процената. 
 (The world today has 6.8 billion people. That's heading up to about nine billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that [number of 9 billion] by perhaps 10 or 15 percent.)
Читалац се позива да пажљиво прочита горњу реченицу која ће му објаснити како предани хуманитарни радник Бил планира да помогне човечанству. А како на то гледају његови пријатељи глобалисти? Ево како су дирљиво најавили поменути Гејтсов наступ:
Бил Гејтс, доброчинитељ: страствени заљубљеник у технику и домишљат бизнисмен. Бил Гејтс је изменио свет водећи Мајкрософт стазама вртоглавог успеха. Сада он то чини поново у свом стилу филантропа и пасионираног иноватора.
(Bill Gates, Philanthropist: A passionate techie and a shrewd businessman, Bill Gates changed the world while leading Microsoft to dizzying success. Now he's doing it again with his own style of philanthropy and passion for innovation.)

И тако човек који се минимално ако и уопште бавио сопственом струком, на крају живота одлучио је да се бави - медицином! На форуму глобалиста у Давосу 2010 године, Гејтс је објавио намеру да у наредних десет година донира 7,5 милијарди долара за вакцинацију пре свега афричке деце а потом и деце других неразвијених земаља. Фонд Била и Мелинде Гејтс је објавио у јануару 2015 године да донира 1,55 милијарди долара за вакцинацију деце “како би обезбедио да сва деца приме оне вакцине које им требају”. План је да се до 2020 године овим вакцинама третира 300 милиона деце. Како наводи организација за спровођење ове акције: Светски лидери спроводе рекордну посвећеност у заштити најсиромашније деце вакцинама (World leaders make record-breaking commitment to protect poorest children with vaccines).
glob smanjenje stan gejtsVakcinaОва организација можда мисли на серију тужби коју индијска влада подиже против неовлашћеног експериментисања са индијском децом у неколико индијских области? Још 2009 године овај “фонд” је вакцинисао 16.000 индијске деце у области Андра Прадеш која су се масовно разбољевала одмах након примања ове вакцине. Најмање петоро деце је било мртво као последица ове злочиначке операције. У Вадодари, Гуџарат, чак 14.000 индијске деце је такође вакцинисано са веома тешким последицама од којих су патиле стотине деце, укључујући и два смртна исхода. И у другим областима Индије примењиване су ове вакцине. Неписмени индијски сељаци потписивали су прстом пристанак на вакцинисање своје деце. Тешко да се може прихватити да су индијски родитељи имали праве информације о томе шта се у ствари ради с њиховом децом. Индијска власт и јавност спроводи истраживање и тврди да су вакцине нетестиране, или боље речено експериментално даване огромној популацији. По тврдњама у штампи, као последица примене полио вакцине које је обезбедио Гејтсов фонд, 48.000 деце у Индији је остало парализовано по руралним подручјима Индије, скривено од очију светске јавности.

Гејтсов фонд је по наводима из новинских гласила, упутио вакцине не само у Индију, већ у Перу и у Уганду. Како је уочено да родитељи одбијају да се њихова деца изложе оваквој вакцинацији, глобалисти су извршили притисак на владе неких држава. Тако је под притиском глобалиста, у марту 2016 године Уганда је донела закон о обавезној вакцинацији деце, потврдивши тако губитак свог суверенитета. Деца која не буду вакцинисана неће добити "имунизациону картицу" и тако неће моћи да похађају школу. Родитељ који одбије да се његово дете вакцинише суочиће се са шест месеци затворске казне.

Врх леденог брега

glob smanjenje stan paradajzБил Гејтс је у овом чланку употребљен само као очигледна илустрација раширеног програма глобалистичких моћника за ликвидацију значајног дела светске популације. Овај моћник финансира програме хране у Африци. Дубоко је умешан у пословање озлоглашене америчке фирме Монсанто, главног светског произвођача хемијско-биолошког материјала намењеног ГМО производњи.
Разни други богаташи и глобалистичке организације као Рокфелерова фондација на пример, напрасно су постали “филантропи”, хуманитарци и финансијери опасних генетичких и медицинских пројеката. Цела ова тема је, како рекосмо, само врх леденог брега иза кога је јасна намера: ликвидација светске популације и свођење на меру довољну за служење богатој касти глобалиста.

Глад у свету: последица глобалистичких поступака

Као што смо видели, управо капиталистички моћници у земљама Азије, Африке и Латинске америке производе и контролишу беду у овим земљама. На тај начин глад која се јавља у овим земљама, о којој се богаташки лицемери наводно брину и “упућују поруке” разумевања и лажног сажаљења, директно је узрокована поступцима и намерама тих истих глобалиста тј мултинационалних компанија.

Глад у свету: производња неквалитетне робе и планирано застаревање

glob smanjenje stan IaptopDjubreЖелезнички сат купљен пре пола века у Совјетском савезу по багателној цени без и једне поправке ради данас тачно и савршено; амерички модерни “Тајмекс” сат по цени од 40евра трајао је само око годину дана док се није покраварио са неисплативом поправком. У Србији још ради у малој електроцентрали генератор струје од масивног гвожђа и са каишним преносима купљен у Немачкој пре једног века; с друге стране модерни електрогенератори тешко да ће издржати тридесет-четрдесет година у континуираној употреби. Некадашњи стари модели аутомобила прављени су да издрже вишедеценијску интензивну употребу; да ли знате било који модерни аутомобил масовне производње који у интензивној употреби након двадесет година може да се без великих проблема употребљава и даље?
Посебан чланак који сам написао осветлио је чињеницу да капиталисти користе планирано застаревање добара, како би убрзали производњу и натерали људе да бесомучно купују робу која би, да је направљена како треба трајала десет пута дуже. На пример техничка оловка 0,5мм коју имам купљена је пре двадесет година за 15 евра по данашњим ценама; данас можете по 15 пута нижој цени да купите техничку оловку, али она у редовној употреби траје једва годину дана. Суштина је у томе да сте за исту ефикасност потрошили рецимо десет пута више природних ресурса! На овом простом примеру се види да модерни глобалистички капитализам троши десет пута више ресурса него што је то потребно.

Глад у свету: последица бесмислене хиперпродукције

Хиперпродукција у капитализму практично преплављује свет непотребним производима ниског квалитета. Не само да се потпуно беспотребно ангажује огромна радна снага за привредну хиперпродукцију, већ су природни драгоцени ресурси доведени до потпуног исцрпљивања у многим областима. Хиперпродукција је подупрта васпитавањем популације да је потребно што више трошити и куповати, куповати, куповати...
glob smanjenje stan robotiЗашто се у суштини спроводи хиперпродукција? Разлог је само и тачно један: у погрешно конципираном систему глобалистичког капитализма треба обезбедити по сваку цену опстанак, егзистенцију и богаћење само малог процента људи, као што је Бил Гејтс, из претходног примера. Глобалистички моћници људи радно неспособни и незаинтересовани да промене огроман неодрживи систем капитализма на чијим су се крилима обогатили. Зато глобалистима не пада на памет да смање производњу - за њих је лакше да убију део становништва уместо тога! Веровали или не, управо то је и рекао један од њих, познати геостратег Збигњев Бжежински: “Лакше је убити милион људи него контролисати милион људи!”
Узмимо аутомобилску индустрију у капитализму као сјајан пример хиперпродукције. Колико нових модела аутомобила се потпуно беспотребно развија годишње? За сваки од нових модела ангажују се тимови људи, фондови, праве се планови, тестира се у симулаторима, израђују се прототипски делови, прилагођавају фабричке траке, ангажује производња нових фабричких погона, планира ангажовање нове радне снаге и преквалификација постојеће, припрема се набавка нових материјала па чак и њихова производња, профилисање стотина фирми подизвођача да преусмере своју производњу на нове делове... Помножимо невероватне трошкове овог нефункционалног система са бројем ауто фабрика које се међусобно такмиче на тржишту и постаје јасно зашто су природни ресурси УНИШТЕНИ.
Узмите у разматрање хиперпродукцију свих осталих врста индустрије, додајмо хиперпродукцију услужног сектора (људи набијени у градове, села девастирана, масовна пропаганда потрошње, све то води у хиперпродукцију услуга), додајмо хиперпродукцију у пољопривреди (производња вештачких ђубрива, пестицида и других претежно отровних материја ради зараде хемијске индустрије), и добијамо невероватан утрошак природних ресурса. Овде у опште не разматрамо здравствене последице свих ових не-еколошких система производње и колико кошта упропашћено здравље становништва. И сав начињени утрошак природних ресурса служи само за одржавање бесмисленог система са крајњим циљем: неограничено богаћење невероватно богатих људи веома ниског интелекта и још нижег морала којима никакво лично богатство није довољно велико.

Глад: вођење ратова

glob smanjenje stan vojniciДа би пљачкали по свету глобалисти не признају суверенитет било које мање државе, па су тако суспендовали међународно право односно примењују га селективно како им кад одговара. Трошкови одржавања војне индустрије и ратовања глобалиста су тешко мерљиви, али је сигурно да укупан биланс трошкова војног развоја и ратовања неупоредиво превазилази цивилну привреду. Амерички глобализам има 400-500 војних база у свету којима осигурава империјалну доминацију и даље ратовање.

На пример, Амерички глобалисти су агресију на Ирак платили 2.200 милијарди долара (2,2 трилиона долара) ако урачунамо и субвенције исплаћене ветеранима. Ово је само за један "омањи" рат. Колико је то гладних уста остало у свету да би људи ниске урачунљивости били још богатији? Колико је природних ресурса уништено у вредности 2.200 милијарди долара да би се направила ратна опрема и финансирале ратне операције, колико шума је посечено, река исушено, руда и других ресурса употребљено као еквивалент за толики ратни материјал и трошак? Даље, колико је разарање најсавременијим оружјима учињено природним ресурсима који су могли да буду, рецимо употребљени за производњу хране у Ираку или било где у свету?
Након овог објашњења, да ли је остала и најмања сумња ко производи глад у свету? Мислим да није.

Закључак

Најкраће речено уништење становништва које глобалисти чине вакцинама, ратовима и на сваки могући начин, нема ни најмањег оправдања у глади која је присутна у сиромашним земљама. Глад је као и уништење природе, само последица капитала и глобализма, а не узрок капилатистичких проблема. Докле год буде постојао бесмислени систем који отуђеном и неморалном појединцу омогућава неограничено лично богаћење на рачун његових суграђана и на рачун Природе, дотле ће постојати глад у свету која ће све више нарастати док не стигне пред врата заглупавеле елите глобалиста и почисти их још брже него што су се обогатили.

 

Референце:

http://www1.worldbank.org/publicsector/anticorrupt/corruptn/cor02.htm
http://www.worldhunger.org/articles/Learn/africa_hunger_facts.htm
http://www.thp.org/knowledge-center/know-your-world-facts-about-hunger-poverty/
http://www.globalpropertyguide.com/Asia/gdp-per-capita
http://documents.wfp.org/stellent/groups/public/documents/communications/wfp275057.pdf
http://www.thenation.com/article/why-are-us-special-operations-forces-deployed-over-100-countries/
http://data.worldbank.org/topic/external-debt