Опис сајта

upitnik

Тајна међутим није у самом знању или незнању, тајна је у ставу: никада искрено нисам ни мислио да ја бог зна шта знам. Од малих ногу до данашњег дана искрено су ме збуњивала чуда природе, људске заједнице и мог окружења. Зато сам се напајао мудрошћу бројних аутора мудрих дела. Веома рано научио сам колико скромни морамо бити када разматрамо наше лично знање. Не постоји ни једна велика мисао или откриће до кога ћете доћи, а да уз пут нисте направили неку људску глупост, обично већу од онога што сте открили, тако да се вероватно све то на крају нивелише и опет сте на нули математички гледано. Међутим ако своје знање пренесете другима, и они наставе да га користе, увећавају и преносе својим потомцима, то је нешто величанствено, јер у њиховом напретку је и мој, веома личан допринос. Овим чланцима ја преносим људима отвореног ума нешто што и кад није нарочито вредно, може бити инспирација за неко њихово откриће, начин размишљања или став, а то је, мислим, велика ствар.

Српска верзија чланка има у овом тренутку скоро 200 мојих чланака. Негде око 90% или више тих мојих чланака плод су личних размишљања и непосредног решавања најразличитијих проблема које сам уочио у личној пракси и животу. Некада сам случајно пронашао решење, али већином за то се требало мало потрудити. Онај преостали део чланака не већи од 10% више је препричана књига или мишљење других,  или нека приватна контемплација на основу далеко мудријих и искуснијих људи, а чије мисли сам желео да проследим и вама, мојим читаоцима; у таквим случајевима увек на почетку или крају чланка стоји референца из које сам преузео то што сам препричао на неки свој начин.

Сајт постоји на различитим телекомуникационим даваоцима услуга негде од 1999 или 1998 године, и као такав коинцидира са почецима Интернета у Србији. У овом тренутку (јун 2016) постоје само два чланка преузета из спољних извора без измене: Суплементи у вежбању и Парадокси нашег времена. 

Времешни Жан Пол Белмондо рече у једном филму: "Интернет је канта у коју сви бацају своје ђубре." У овом тренду предњаче неформални дискусиони форуми на Интернету - блогови. На блоговима случајни пролазници пискарају шта год им падне на памет. Ово значи једноставно укидање квалитета.

Са друге стране, мислим да је форма есеја  коју пише један аутор неупоредиво боља, јер тако он може да профилтрира своје идеје, уобличи их и временом доради ако треба.

Зато се на овој веб локацији налазе се чланци са циљем да прикажу индивидуално мишљење и подстакну на размишљање његове читаоце. Па, изволите... Теме се налазе у табулаторима Почетак, Рекреација, Здравље, итд.