Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Занати / Браварство / Мотиграб = мотика + грабуља

Иако сте овакве сличне алатке виђали, ево једне да вас подстакне да сами будете свој мајстор и да је направите. Удружена мотика и грабуља за рад у вашој башти.

18.6.2019.

Читајте даље:Занати / Браварство / Мотиграб = мотика + грабуља

Занати / Браварство / Пчеларска вага

Како да направите пчеларску вагу ради релативног мерења тежине кошнице. Иако описана конструкција одговара разним случајевима, пре но што приступите прављењу ваше ваге проверићете да ли треба нешто да прилагодите вашем постољу и вашој кошници.

7.7.2017.

Читајте даље:Занати / Браварство / Пчеларска вага

Занати / Браварство / Најбоља справа за вежбање

У вашем дворишту направићете најбољу постојећу справу за вежбање: хоризонталне лествице. Никада нећете успети да направите свестранију и кориснију справу по цени од 50 евра - зато вреди да прочитате овај чланак. Може је користити цела породица, такорећи од 7 до 97 година.

01.6.2017.

Читајте даље:Занати / Браварство / Најбоља справа за вежбање

Занати / Браварство / Савијач лима

bravSavijacLima01UvodКако се може направити савијач лима. Варијанта коју сам направио и коју вам предлажем показала се као веома успешна, јер омогућава прављење кутија и разних објеката, а не само просто савијање лима.

 

14.2.2016

Читајте даље:Занати / Браварство / Савијач лима

Занати / Браварство / Како се прави цевна стега

Цевне стеге су незаобилазни елемент скоро сваке столарске и браварске радионице. Овде ћу приказати моје решење за економичну цевну стегу која за разлику од лошијих фабричких или Интернет решења има своју ефикасну примену како у столарству тако и у раду са металима.

25.5.2016

Читајте даље:Занати / Браварство / Како се прави цевна стега

Региструјте се да добијете е-поштом информације о новим чланцима:
Europe, Belgrade