Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Тракаста стона брусилица је данас у многим радионицама заменила кабасто електрично тоцило/оштрач. Ако имате електрични оштрач са брусним каменовима који вам се чини спор, и желите алатку која знатно брже обрађује меки метал од брусног камена, онда је овај чланак сигурно за вас.

24.2.2020

Читајте даље:Занати / Браварство / Прављење тракасте стоне брусилице

Да ли сте приметили колико је тешко ручно догурати мотокултиватор по терену до места где хоћете да обрађујете земљу? Ако немате решење за ово, ево како да сами направите транспортни точак који се брзо монтира и омогућaва лагано кретање култиватора до места обраде.

14.2.2020

Читајте даље:Занати / Браварство / Направите транспортни точак за култиватор

Занати / Браварство / Мотиграб = мотика + грабуља

Иако сте овакве сличне алатке виђали, ево једне да вас подстакне да сами будете свој мајстор и да је направите. Удружена мотика и грабуља за рад у вашој башти.

18.6.2019.

Читајте даље:Занати / Браварство / Мотиграб = мотика + грабуља

Занати / Браварство / Пчеларска вага

Како да направите пчеларску вагу ради релативног мерења тежине кошнице. Иако описана конструкција одговара разним случајевима, пре но што приступите прављењу ваше ваге проверићете да ли треба нешто да прилагодите вашем постољу и вашој кошници.

7.7.2017.

Читајте даље:Занати / Браварство / Пчеларска вага

Занати / Браварство / Најбоља справа за вежбање

У вашем дворишту направићете најбољу постојећу справу за вежбање: хоризонталне лествице. Никада нећете успети да направите свестранију и кориснију справу по цени од 50 евра - зато вреди да прочитате овај чланак. Може је користити цела породица, такорећи од 7 до 97 година.

01.6.2017.

Читајте даље:Занати / Браварство / Најбоља справа за вежбање

Europe, Belgrade