Славиша Нешић

РАЗУМ Уместо медија, хуманизам уместо глобализма, рекреација уместо спорта

Глобалистичка агресија

Глобализам / Освајање информационог простора

Глобализам / Борба за тотални медијски простор

део седми: Освајање информационог простора

Глобалисти освајају медијски простор по сегментима:

1) дневне новине и друге периодична штампана издања.
Овај облик информације је, како смо могли да констатујемо у претходним чланцима ове серије, под снажном глобалистичкиом контролом.
2) телевизијско-радијски програм.
Ништа посебно ни овде: велики брат је одавно стигао на наше ТВ екране. Контрола информативних емисија, а потом и структура програма прилагођена је према интересима глобалиста. Деца се на тај начин директно васпитавају негативно, а одраслима се узурпира размишљање и нуде псеудо-информације.
3) књиге и друга непериодична издања
Вероватно већ за неколико деценија биће укинуто издаваштво или сведено на занемарљиву меру.

4) Интернет и електронско издаваштво
Преузима примат.

У овом тренутку глобалисти имају под контролом прва медијска сегмента, а борба за преостала два сегмента је у току.

 

Први фронт напада: Интернет

Године 2009 два америчка сенатора поднела су нацрт закона о цензорству Интернета. По овом нацрту, амерички председник би имао овлашћења да у случају угрожене националне безбедности стави под контролу и приватне Интернет компаније. Колико је овај предлог значајан, говори чињеница да је поменути нацрт закона саставио Џеј Рокфелер, праунук познатог Џона Рокфелера, једини из те врхунске глобалистичке породице који је јавно експониран у политици. Зашто се врх глобализма ангажује да оствари контролу Интернета? Шта је то у њиховим бићу што их вуче према пићу (Интернету)?

Разлог је јасан: Интернет и електронско издаваштво је намењено да замени остале писане облике информације, и не само то: да их укине! Ово ћемо мало касније објаснити.

У ствари, поменути инцидент у Америци је део сасређеног напора глобалиста да ставе Интернет под контролу у целом свету. Организација ОпенНет саопштава да је око 40-так земаља укључило неки облик контроле Интернета унутар својих глраница или изван њих (филтрирање садржаја, делимична или потпуна блокада, сензорство портала, напади на интернет локације, итд), а све са циљем блокирања тока информација.

У току је дакле, одлучујући јуриш глобалиста на последње упориште слободног света: Интернет.

 

Други фронт напада: књиге и слободно издаваштво

Како су главне издавачке компаније у свету већ одавно у власништву глобалиста, могло се очекивати да ће ове компаније бити заштићене од глобалистичког напада. Међутим десило се нешто сасвим друго: издавачке компаније уводе електронска издања књига и продају их на тржишту заједно са писаним књигама, чиме директно секу грану на којој седе.

Црно тржиште књига је лако скинуло симболичне заштите ових електронских издања или су електронске књиге прибављене на неки начин па након тога копиране и дистрибуиране бесплатно целом свету. Пиратерија е-књига постала је огромна и масовна. Један број пиратизованих е-књига стиже још у припремном облику, оном облику коју аутор даје издавачкој кући као скоро завршен рад пред финалну верзију. Откуд издавачкој кући интерес да у потаји бесплатно поклања текстове од којих живи?

Новинари или представници издавачких кућа, упитани шта мисле о пиратским е-књигама, дају такорећи невероватне одговоре, цифрају се и изигравају лажне научнике. Тако новинар Dan Misener из глобалистичког концерна СиБиСи Њуз каже следеће: "Издавачима су потребна допунска истраживања (и више изнијансирана) о утицају који пиратерија књига има, у циљу да добију бољу спознају како да приступе овоме." Издавач Орајли поставио је на Интернет чланак интервјуа са консултантом Брајаном Олиријем који наводи да је вршио истраживање за Орајли у вези утицаја пиратерије е-књига на продају штампаног облика тих истих књига; наводно је открио да се пиратеријом тих књига подигла продаја штампаних књига!

Поставља се једноставно питање: зашто је пиратерија е-књига у пракси потпуно слободна а издавачке глобалистичке куће које су оштећене праве се немуште? Како је могуће да милиони људи бесплатно читају књиге које су аутори годинама припремали а при томе уложили сав свој новац, знање, напор и време?

 

Жртвовање старе издавачке индустрије

Директан глобалистички напад на слободно издаваштво књига изазвао би снажан отпор слободног света, па би средства и потребно време да глобалисти савладају тај отпор били скупи. Уместо директног напада међутим постоји много једноставнији метод - тихо гашење незгодног папирног медија и прелазак на нови модеран медијум који се може много боље, ефикасније и јефтиније контролисати: Интернет!

Како глобалисти свесно допуштају бесплатну дистрибуцију ауторских дела, слободни аутори ће пре или касније бити принуђени да заједно са издавачким кућама пређу на електронско издаваштво. И ту се круг затвара, јер глобалисти већ увелико раде да остваре пуну контролу целог Интернета! Лукаво, зар не?

 

Чудовиштан план - измена историје и контрола ума

Као што се могло видету у чланку о светским медијима из ове серија чланака, глобалисти су постигли пуну контролу већине најважнијих светских медија. Пуштајући неометану пиратерију књига чиме практично бесплатно деле књиге, глобалисти сатиру папирно издаваштво и слободне писце књига утерују у нове модерне токове са циљем да онда изврше пуну контролу информација.

Када се потпуно пређе на електронско издаваштво и спроведе пуна контрола Интернета, овим ће бити уведена не само контрола приступа информацијама, већ и много више од тога: пуна цензура над садржајем самих информација.

У таквој новој информационој империји, давалац Интернет услуга по налогу Глобалистичке власти филтрираће садржаје, ускраћивати приступ и надзирати приватна интересовања. Тада ће на први поглед невероватна визија Орвела доћи до изражаја: нови писци историје пребрисаваће једним притиском на тастер жељене делове историјских, научних или других текстова да би их саобразили "великом брату", односно Глобалистичкој влади.

 

 


Референце:
'-Глобализација и нови светски поредак, др Војислав Мићовић, Чигоја, 2002

-The True Story of The Bilderberg Group, Daniel Estulin, TrineDay, 2007

18.9.2011